تصحیح تحفه الألباء فی تذکره الأولیاء و شرفاء؛

به همت دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات؛ کتاب شرح حال عرفا، متصوفه و زهاد عصر قاجار منتشر شد

۱۸ مهر ۱۳۹۷ | ۱۷:۳۰ کد : ۱۰۲۳۶ اخبار
کتاب «شرح حال عرفا، متصوفه و زهاد عصر قاجار» با تصحیح و تحقیق دکتر وحید محمودی عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی و محمدرجاء صاحبدل دانشجوی دکتری رشته تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، کتاب شرح حال عرفا، متصوفه و زهاد عصر قاجار شرح حال ۱۰۱ تن از عرفا، متصوفه و زهاد عصر قاجار برگرفته از نسخه خطی تحفه الألباء فی تذکره الأولیاء و شرفاء است. مؤلف این کتاب زین‌العابدین صفوی گنجوی است.

تحفه الألباء فی تذکره الأولیاء و شرفاء در دو نسخه به سال ۱۲۹۶ ق. توسط محمدجعفر نخجوانی کتابت شده که یکی در کتابخانه دانشگاه تهران و نسخه دوم در کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی (ره) نگهداری می‌شود.

مؤلف تحفه الألباء فی تذکره الأولیاء و شرفاء، نام شهرها را به ترتیب بیست و هشت حرف الفبا ذکر می‌کند و ضمن ارائه توصیفی از آن شهر، به معرفی و بیان شرح حال نام‌آوران آن بلاد و منطقه می‌پردازد. همین رویکرد، کتاب را به ترجمه‌ای متشکل از شرح حال سیصدوبیست‌وهفت نفر از مشاهیر و شعرا و رجال و علماء و اطباء که تا اواسط دوره قاجار می‌زیسته‌اند مبدل ساخته است.

کتاب شرح حال عرفا، متصوفه و زهاد عصر قاجار که برگرفته از نسخه خطی تحفه الألباء فی تذکره الأولیاء و شرفاء است، با تصحیح و تحقیق دکتر وحید محمودی عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی و محمدرجاء صاحبدل دانشجوی دکتری رشته تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و با اهتمام انتشارات سفیر اردهال در ۵۳۵ صفحه به زیور طبع آراسته شده است.

* منبع: برگرفته از خبرگزاری مهر