مدیر گروه مدیریت شهری واحدعلوم و تحقیقات:

۲۹ آذر ۱۳۹۳ | ۱۳:۲۳ کد : ۳۷۲ اخبار
عهده دار شدن نقش های مختلف به طور همزمان ، مانع از اقدامات عملی مثبت مدیران فرهنگی کشور می شود
مدیر گروه مدیریت شهری واحدعلوم و تحقیقات:

عهده دار شدن نقش های مختلف به طور همزمان ، مانع از اقدامات عملی مثبت مدیران فرهنگی کشور  می شود

کارگاه آسیب شناسی فرهنگی و نیازسنجی به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحدعلوم و تحقیقات، دکتر علی اکبر رضایی، مدیر گروه مدیریت شهری ، با طرح این پرسش که چرا اکثر مدیران فرهنگی کشور علی رغم اینکه خوب حرف میزنند ولی در عمل تحولی مثبت و معنا دار در فرهنگ کشور مشاهده نمی شود، گفت: مشکل اصلی این است که مدیران کشور، نقش های مختلف را به طور همزمان برعهده دارند.

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این کارگاه صرفا آموزش و گذری بر مبانی علمی و عملی مورد نیاز دانشجویان و دانش پژوهان حوزه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی است.

عضو هیئت علمی گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی بر اصطلاح  آسیب شناسی در شاخه های مختلف علوم تاکید کرد و افزود: آسیب شناسی در بخش های گوناگون، اعم از کاربردی و انتزاعی، پایه و غیر پایه، تجربی و طبیعی، انسانی و غیر انسانی و به ویژه در روانشناسی و تعلیم و تربیت کاربرد خاص خود را دارد .

وی ادامه داد: آسیب شناسی در زمینه مسائل روانشناختی تربیتی یا فرهنگی اصولا به مطالعه و بررسی دقیق عوامل زمینه ساز، پدید آورنده، ثبات بخشی بالینی ، روانی، فیزیولوژیکی، تربیتی و فرهنگی آفات و آسیب های موجود در این زمینه ها می پردازد.

دکتر رضایی با بیان اینکه چنین مطالعاتی با هدف تکمیل و تامین فرایند سه گانه شناسایی، تشخیص، پیشگیری و یا درمان صورت می گیرد، اظهار داشت:  برایند این بررسی ها، پیشنهاد راه حل های مناسب برای رفع آفات وآسیب ها به عنوان عوامل تشکیل دهنده کانون آسیب در بسترهای مکانی، زمانی و موضوعی است.

وی خاطر نشان کرد : آسیب های جدی سازمانهای فرهنگی را میتوان به فقدان استراتژی معین، سیاست زدگی، فقر کادرهای تخصصی، تغییر مکرر مدیران، استفاده از مدیران و کارشناسان ناکارآمد و فقدان شایسته سالاری در عزل و نصب ها دانست.

مدیر گروه مدیریت شهری واحد علوم و تحقیقات، با اشاره به فقدان الگوها و مدل های مطلوب فرهنگی، کمبود اعتبار و بودجه و سنگین و حجیم بودن نیروهای انسانی شاغل تصریح کرد: فقدان تعریف مشخص از فعالیت های سازمان، تمایل به اهداف غیرذاتی، بی توجهی به مطلوبیت فرهنگی در ارایه خدمات، فقدان اهداف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت و ... از دیگر آسیب های سازمان های فرهنگی به شمار می روند.

دکتر رضایی با اشاره به یافته های دو پژوهش" بررسی ارزش های فرهنگی و دینداری دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی" و "بررسی میزان رضایت از دانشگاه در دو دسته ی آموزشی - پژوهشی و فرهنگی" اظهار داشت: می توان اینگونه ارزیابی کرد که میان انتظار دانشجویان از عملکرد دانشگاه در عرصه های مختلف و عملکرد فعلی دانشگاه فاصله قابل توجهی وجود دارد که باید مد نظر مدیران قرار گیرد.

لازم به ذکر است، کارگاه آسیب شناسی فرهنگی و نیازسنجی با حضور اساتید، دانشجویان و کارکنان واحد علوم و تحقیقات در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و اقتصاد این واحد دانشگاهی برگزار شد.