اراضی واحد علوم‌ و تحقیقات تهران را امام(ره) به دانشگاه آزاد اهدا کرد

۲۶ تیر ۱۳۹۵ | ۱۶:۲۵ کد : ۵۹۸۳ اخبار

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و تعدادی از مسئولان این دانشگاه در ادامه سفرش به کرمان، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان حضور پیدا کرد و با مردم و دانشگاهیان این شهر به گفت‌وگو پرداخت.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با مردم و دانشگاهیان شهر رفسنجان گفت: حقیقتاً از نعمت‌های مهم الهی برای کشور، انقلاب و اسلام این است که توفیق نصیب دانشمندان ایرانی شد که توانستند دانشگاهی به عظمت دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، عرصه‌های بین‌المللی و فضای مجازی به وجود بیاورند و سفره تعلیم، تربیت و تحقیق را باز کنند.

وی افزود: این امر از مهم‌ترین کارهای زیربنایی است که در هر جای دنیا می‌تواند اتفاق بیفتد. اگر جامعه امروز از دانش و تکنیک عالی برخوردار نشود، حتی اگر منابع طبیعی پرارزشی در اختیار داشته باشد نمی‌تواند پیشرفت کند. آنچه که انسان را از سایر مخلوقات الهی متمایز و برتر کرده دانش انسان است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: زمانی که اروپا در قرون وسطی دست و پا می‌زد، مسلمانان آن تمدن عظیم اسلامی را از جزیره‌ای که فقط چند نفر در آن می‌توانستند بخوانند و بنویسند ایجاد کرد و دانش از سراسر دنیا به آنجا روی آورد. امت اسلامی به سرعت آن تمدن عظیم را ساخت که مادر تمدن‌های امروز دنیاست.

وی افزود: نقش اول را ترجمه ایفا کرد. زیرا هرجا کتاب علمی وجود داشت، دانشمندان آن را در ایران و در جندی‌شاپور می‌آوردند. وقتی دنیای اسلام به طرف دانش رفت، دانش بشری از طریق ترجمه به دنیای اسلام راه پیدا کرد.

هاشمی گفت: باید به دنبال علم برویم. به آنهایی که معتقدند نباید به کشورهای دیگر رفت و از غرب الگو گرفت می‌گوییم تا زمانی که خودمان به آن حد از دانش نرسیدیم باید به کشورهای دیگر رفته و از آنها استفاده کنیم. زیرا دانش‌اندوزی دستور خداست. دانش با این شیوه در دنیای اسلام رواج پیدا کرد. بعد از مرحله ترجمه، مرحله تحقیقات شروع شد که ایرانیان نقش زیادی در آن داشتند، زیرا جندی‌شاپور در ایران بود و در جندی‌شاپور دانشمندان همه‌جای دنیا حضور داشتند، در نتیجه دنیای اسلام به سرعت به آن تمدن رسید. وقتی که مبنای ما در زندگی دانش است، چرا باید امروز این‌طور عمل کنیم؟

وی افزود: وقتی که انقلاب پیروز شد در کشور ما فقط در چند شهر بزرگ دانشگاه وجود داشت. یکی از کارهای بسیار زیبایی که دانشگاه آزاد اسلامی کرد اما خیلی‌ها از آن صحبت نمی‌کنند این بود که دانشگاه آزاد اسلامی عدالت و تعادل جغرافیایی در دانش را در کشور رواج داد. بومی‌سازی نقش مهمی در این مساله داشت زیرا تعدادی از خانواده‌ها چندان مایل نبودند که فرزندان‌شان به شهرهای دور بروند، اما حالا که دانشگاه در محل زندگی افراد احداث شده مردم‌ به آسانی می‌توانند تحصیل کنند. قبلاً هیچ‌کسی به این فکر نبود اما دانشگاه آزاد اسلامی کار بزرگی انجام داد.

وی گفت: در همه این سی و چند سال همیشه شاهد حسادت و کارشکنی‌های عمده‌ای بودیم، افرادی که نمی‌خواستند دانش به این شکل در کشور رواج پیدا کند. همین حالا نیز برای گرفتن مقاطع عالی تحصیلی با وجود اینکه در هیات امنای مرکزی دو وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت و درمان حضور دارند، دچار مشکل هستیم. در عین حال بسیاری از مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی به زحمت حل می‌شود. با همه این نامهربانی‌ها ما با اتکاء، اقدام بسیار هوشیارانه امام‌خمینی‌ (ره) از این مشکلات عبور می‌کنیم.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: زمانی که همه‌چیز در آموزش کشور دولتی شده بود، دانشگاه آزاد توانست نقش مهمی ایفا کند. امام‌خمینی‌ (ره) از این دانشگاه حمایت مادی و معنوی کردند. ایشان از هیچ کمکی دریغ نکردند تا بتوانند جلوی هرگونه تعرض به دانشگاه را بگیرند.

او به یکی از بزرگترین دانشگاه آزاد اسلامی یعنی واحد علوم و ‌تحقیقات اشاره کرد و گفت: اراضی واحد علوم و ‌تحقیقات تهران را امام به دانشگاه آزاد اسلامی اهدا کرد و با این حمایت‌ها طلسم‌ها شکسته شد. امروز به جایی رسیدیم که می‌توانیم امیدوار باشیم در دنیا به عنوان یک مرکز قابل‌قبول برای دانشمندان دنیا شناخته شده‌ایم.

هاشمی رفسنجانی گفت: پس از برجام شرایطی به وجود آمد که به دانشگاه آزاد اسلامی فرصت داده شد در دانش و تکنیک بسیار مهم ایتر یعنی دانش گداخت هسته‌ای مشارکت داشته باشد، اگر دانشگاه آزاد با این وسعت ۷۰ هزار استاد و معلم، ۲ میلیون دانشجو، ۵ میلیون فارغ‌التحصیل و... وجود نداشت، چنین موقعیتی پیش نمی‌آمد. خداوند این توفیق را به ما و ملت داد.

هاشمی‌رفسنجانی به دوران سازندگی اشاره کرد و گفت: در دوران سازندگی نیز اگر مردم همکاری نمی‌کردند نمی‌شد کار کرد، اما مردم به خوبی حمایت کردند و ما توانستیم زیربناهای کشور را به سطح مطلوبی برسانیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دانشگاه آزاد اسلامی برای مردم است. ما هیچ کمکی از دولت نگرفتیم، این دانشگاه کار بزرگی انجام داد و عدالت آموزشی که در هیچ جای دنیا وجود ندارد را در ایران به وجود آورد. همین اواخر موجی در انگلیس شروع شد که بر این نکته تاکید داشت که یکی از اشتباهات آنها این بود که دانشگاه‌هایشان را در مراکز پیشرفته تاسیس کرده‌اند و اکنون مراکز عقب‌مانده فاقد امکانات هستند. چون هر دانشگاهی در هر شهرستانی آن مکان را به چند گام بالاتر می‌رساند.

او افزود: لطف خداوند شامل حال ما شد که توانستیم با اتکا به مردم به این موفقیت دست پیدا کنیم. الان دانشگاه آزاد اسلامی وارد مسائل بین‌المللی شده تا بتوانیم تبادل داشته باشیم.

هاشمی ضمن اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی درون‌زا و برون‌نگر است. در دوران تحریم‌ها بسیاری از بازارها از ما گرفته شد و باید این بازارها به ما برگردانده شود. البته بدون برون‌نگری، درون‌زایی انجام نمی‌شود، از طرفی برون‌نگری به تنهایی جواب نمی‌دهد و هردوی آنها باید با هم باشند. دانشگاه آزاد اسلامی به امید خدا در این مسیر قرار می‌گیرد تا بتواند وزنه‌ سنگینی باشد.