با همکاری واحد علوم و تحقیقات وکمیسیون ملی یونسکو-ایران:

" جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر" در واحد علوم و تحقیقات برگزار می شود

۰۸ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۱:۱۶ کد خبر : ۸۲۶۵ اخبار تصویری

نشست تبادل نظر در ارتباط با برگزاری "جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر" با حضور رئیس کرسی انرژی های پاک و تجدیدپذیر یونسکو، مدیر گروه علوم کمیسیون ملی یونسکو-ایران، نماینده ستاد انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از متخصصان و کارشناسان این حوزه در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دکتر مجید عباسپور رئیس کرسی انرژیهای پاک و تجدیدپذیر یونسکو با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات در حوزه دانشگاه سبز و انرژی های تجدیدپذیر فعالیت خوبی داشته و دارد، گفت: تاکنون برنامه های متنوع و مناسبی نظیر ایجاد نیروگاه ۱۰ کیلوواتی خورشیدی، احداث تله کابین برای جایگزینی حمل و نقل دیزلی در واحد، افزایش فضای سبز، احداث آبگرمکن خورشیدی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و همکاری با سازمانها و مراکزی نظیر شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است، به نحوی که در سال گذشته واحد علوم و تحقیقات به عنوان یکی از سه دانشگاه سبز برتر کشور از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شده است.

وی با اشاره به اعطای کرسی انرژیهای پاک و تجدید پذیر از سوی سازمان یونسکو به واحد علوم و تحقیقات، ادامه داد: معتقدم برای فعالیت هرچه بهتر در حوزه های دانشگاه سبز و فعالیت در راستای اهداف سازمان یونسکو برای انرژیهای تجدید پذیر، نیازمند مشارکت و همکاری تمامی سازمان ها، انجمن ها، و مراکز علمی مرتبط با این حوزه هستیم، و لذا بر همین اساس برقراری تعامل، همکاری و مشارکت یکی از اهداف این نشست است.

وی با بیان اینکه بحث و تبادل نظر در ارتباط با جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر هدف دیگر این نشست است، تصریح کرد: امروزه در دنیا توجه ویژه ای به انرژی های پاک و تجدیدپذیر می شود و از سرعت رشد بسیار بالایی برخوردار شده است. این در حالی است که متأسفانه در ایران علی رغم برخی کارهای صورت گرفته در این حوزه، پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است. به نحوی که سهم انرژی های پاک و تجدید پذیر در حوزه تولید برق کشور حدود ۱/۰ درصد است.

وی با اشاره به اهداف سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در ارتباط با توسعه پایدار، اقتصاد سبز و بهره گیری از انرژی های پاک و پایدار گفت: با توجه به مأموریت و اهداف کرسی انرژهای پاک و تجدیدپذیر یونسکو در راستای توسعه پایدار و پیشبرد و گسترش دانش، مهارت و پرورش افراد خلاق و مبتکر در زمینه های مختلف علم و فناوری در سطح منطقه ای و بین المللی، پیشنهاد برگزاری جایزه ای با همکاری واحد علوم و تحقیقات و کمیسیون ملی یونسکو- ایران تحت حمایت سازمان یونسکو ارائه شده است.

رئیس کرسی انرژی های پاک و تجدیدپذیر یونسکو اضافه کرد: " جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر" به طرح هایی که قابلیت فنی و اجرایی با توجه به فن آوری های روز دنیا و تجهیزات قابل دسترس را داشته و موجب کاهش محسوس استفاده از سوخت های فسیلی از طریق بهره وری بوده و در کوتاه و میان مدت قابلیت تجاری سازی داشته باشند، اعطا خواهد شد.

وی تصریح کرد: جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر بصورت سالانه، به سه نفر اشخاص حقیقی یا حقوقی اعطا خواهد شد که این جایزه نقدی برای نفر اول ۵ هزار دلار، برای نفر دوم ۴ هزار دلار و برای نفر سوم ۳ هزار دلار در نظرگرفته شده است.

دکتر مهین گزانی مدیر گروه علوم کمیسیون ملی یونسکو- ایران نیز در این نشست گفت: یکی از ویژگی های قابل توجه سازمان یونسکو، یکسان بودن رأی همه کشورهای عضو در آن است به نحوی که هیچ کشوری بر دیگری برتری نداشته و حق وتو ندارد.

وی با اشاره به حمایت قابل تقدیر واحد علوم و تحقیقات از کرسی انرژی های پاک و تجدیدپذیر یونسکو افزود: کرسی انرژیهای پاک و تجدید پذیر می تواند الگویی برای دیگر کرسی ها باشد و معتقدم هم افزایی بین کرسی ها می تواند در موفقیت و فعالیت هرچه بهتر آنها تأثیر بسزایی داشته باشد.

دکتر گزانی فعالیت واحد علوم و تحقیقات در زمینه دانشگاه سبز را فعالیتی بین المللی عنوان کرد و افزود: امیدوارم نتایج فعالیت های دانشگاه هایی مانند واحد علوم و تحقیقات، بتواند در مشاوره به سازمانهای دولتی نقش مهمی ایفا کند.

دکتر سیده هدی رحمتی دبیر کرسی نیز اعلام نمود: جایزه بین المللی یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر بعد از جایزه ابن سینا که در زمینه اخلاق در علم است، دومین جایزه ای خواهد بود که از سوی یونسکو به ایران اعطاء می شود. مکاتبات این جایزه با سازمان یونسکو انجام شده و از آنجایی که یونسکو در حال بازنگری در تمامی جایزه های خود است، طی سال های اول و دوم، این جایزه به صورت منطقه ای برگزار خواهد شد.

نشست تبادل نظر در ارتباط با برگزاری "جایزه منطقه ای یونسکو در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر" با حضور رئیس کرسی انرژیهای پاک و تجدیدپذیر یونسکو، مدیر گروه علوم کمیسیون ملی یونسکو-ایران، نماینده ستاد انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نمایندگان دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، واحد علوم و تحقیقات، واحد تهران جنوب، فرهنگیان، نماینده سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، شرکت زیمنس، پژوهشکده سوانح طبیعی و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناس، نمایندگان کرسی های یونسکو مدیریت آب و محیط زیست برای شهرهای پایدار، بازیافت آب، E-LEARNING ، انجمن های علمی برق آبی ایران، حرارتی برودتی ایران، مدیریت مصرف انرژی ایران، انرژی بادی ایران، علوم و فنون دریایی و جمعی از متخصصان و کارشناسان این حوزه در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.