دکتر ولایتی در همایش زعیم ذوفنون و رونمایی از اثر فاخر منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

ایران با رهبری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (دام ظله) مقتدرترین و تاثیرگذار‌ترین کشور منطقه است

۲۵ مهر ۱۳۹۶ | ۰۸:۵۱ کد خبر : ۸۵۸۹ اخبار تصویری

دکتر ولایتی در همایش زعیم ذوفنون و مراسم رونمایی از اثر فاخر منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) که در کتابخانه مرکزی واحد علوم تحقیقات برگزار شد، تاکید کرد: امروز ایران با رهبری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (دام ظله) به مقتدرترین و تاثیرگذار‌ترین کشور در منطقه تبدیل شده است.

به گزارش روابط عمومی، دکتر علی اکبر ولایتی اظهار داشت: اقتدار جمهوری اسلامی ایران با رهبری مقام معظم رهبری، به حدی رسیده که در تاریخ کشور پس از اسلام یعنی بعد از نیمه اول سلسله صفویه بی‌سابقه بوده است که پایه این اقتدار به خاطر احیای ارزش های اسلامی توسط امام خمینی (ره) و پس از آن رهبری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (دام ظله) بوده است.

رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروز با استشهاد گفته‌های دوستان و غیردوستان، ایران مقتدرترین و تاثیرگذار‌ترین کشور منطقه است، تصریح کرد: بخش مهمی از تدابیری که برای اقتدار سیاست خارجی کشور توسط مقام معظم رهبری اتخاذ شده است، معلول سلسله تدابیری است که به تعبیر ایشان؛ ۵۰ درصد آن نتیجه کار دولت و ۵۰ درصد دیگر مربوط به سیاست خارجه است.

وی افزود: پایه تدابیر موفق مقام معظم رهبری در حوزه سیاست خارجه، در زمان مبارزات ایشان و در دوره قبل از پیروزی انقلاب شکل گرفته است.

دکتر ولایتی با اشاره به دو اثر تالیفی مقام معظم رهبری، ادامه داد: کتاب «نقش مسلمانان در آزادی هند» و ترجمه‌هایی از آثار سید قطب، جهان بینی ایشان را در حوزه وحدت اسلامی نشان می دهد.

وی افزود: همچنین تبلور شعار «نه شرقی، نه غربی» یکی دیگر از پایه‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود که از اول انقلاب شکل گرفت و معنای آن حفظ استقلال و عدم وابستگی به بیگانه است. ایران از ابتدای دوره قاجار تا انقلاب اسلامی تحت نفوذ قدرت‌های بیگانه بوده و یکی از آرمان‌های مردم ایران چه در زمان مشروطه و چه در زمان نهضت ملی شدن نفت، داشتن استقلال بود.

رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: دیدگاه غرب‌گرایانه از زمان روی کار آمدن قاجار رشد کرد، به گونه‌ای که برخی از دیپلمات‌های ما نظیر تقی‌زاده در زمان مشروطه معتقد بودند فرهنگ ما باید تماماً غربی شود. این تفکر به قدری ریشه دوانده بود که هنوز در دیدگاه دانشجویان و برخی روشنفکران ما تاثیرگذار است.

وی با اشاره به نگاه استقلال‌گرایانه آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (دام ظله) در دوران ریاست‌جمهوری و سپس رهبری نظام، اظهار داشت: به طور مثال در زمینه تسلیحاتی خرید سلاح صرف از غرب، تبدیل به همکاری‌های نظامی و خرید تسلیحات از روسیه شد و نمونه آن قراردادهایی با روسیه و گرایش به شرق بود. در حوزه اقتصادی نیز ایشان با رویکرد مبادلات اقتصادی با چین، روابط ایران در سخت‌ترین دوران تحریم را به گونه‌ای مدیریت کردند که در اوج تحریم‌ها، حجم مبادلات ما با کشور چین به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید.
دکتر ولایتی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند "خطوط دفاعی به جای اینکه در داخل ایجاد شود، باید خارج از مرزها باشد"، گفت: امروز سنگرهای دفاعی ایران صدها کیلومتر خارج از ایران ایجاد شده است.
وی ادامه داد: پاسخ به ندای حکومت‌هایی که با ایران متحد هستند از دیگر دیدگاه‌های ایشان در سیاست خارجی است، به طوریکه کسانی که می‌گفتند مستشاران ما در سوریه و لبنان عراق چه می‌کنند امروز می‌دانند اگر خط مقاومت و اتحاد منطقه‌ای شکسته شود اسرائیل و دیگر دشمنان در مرزهای ایران هستند و تمام این‌ها با هدایت و درایت رهبری انجام شد.

ولایتی تاکید کرد: همان‌طور که آمریکا برای حفاظت از خود در خلیج فارس پایگاه‌های دریایی دارد، ایران نیز برای پشتیبانی از مرزهای خود در برابر تهدیدات رژیم‌صهیونیستی در حیات خلوت این رژیم به واسطه حمایت از محور مقاومت دارای پایگاه‌ه‌هایی مستحکم است.

وی افزود: نکته دیگر حمایت ایران از هم‌پیمانان خط مقاومت، آن است که هدف ما قدرتمند کردن این کشورها در برابر نفوذ قدرت‌های غربی در منطقه است. همان‌طور که امروز هم با خبر شدیم با شکست کردها در کرکوک، کمر توطئه بارزانی علیه امنیت منطقه شکسته شد.

دکتر ولایتی با بیان اینکه هدف بارزانی و در پشت پرده اسرائیل، مصادره چاه‌های نفت کرکوک به نفع اسرائیل بود، افزود: سال‌ها بود که هیچ گروه و اقلیتی با احساس افتخار پرچم رژیم‌صهیونیستی را در منطقه بالا نبرده بود که این موضوع بسیار برای امنیت منطقه خطرناک به نظر می‌رسید که این توطئه با اقتدار دولت عراق به پایان رسید.
رئیس هیات موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: اینکه در اقلیم کردستان پرچم اسرائیل بالا می‌رود، به این معناست که در صورت استقلال کردها در عراق، شاهد هم مرز شدن اسرائیل با ایران خواهیم بود.
دکتر ولایتی با بیان اینکه در دوران رهبری مقام معظم رهبری اتفاقات مهمی در منطقه افتاد، گفت: از جمله این اتفاقات، حمله عراق به کویت بود که با تدابیر ایشان اولین کشوری که اشغال کویت توسط عراق را محکوم کرد، جمهوری اسلامی ایران بود. هنگام حمله آمریکا به عراق، عده‌ای در مجلس معتقد بودند که ما باید دوشادوش صدام به جنگ آمریکا برویم که بنده در آن زمان به مجلس رفتم و با استفاده از رهنمودهای رهبری، نمایندگان را از خطرات امنیتی این اقدام آگاه کردم.

وی درخصوص سخنان ضدایرانی رئیس‌جمهور آمریکا، گفت: فقط رجاله های اسرائیل و مرتجعین منطقه ازجمله عربستان از سخنان بی‌پایه و اساس ترامپ حمایت می‌کنند. اروپایی‌ها با تاکید بر اینکه برجام بر قوت خود باقی است، پیشنهاد دادند به گفته آمریکا هم عمل کنید و سیاست موشکی خود را توسعه ندهید و در منطقه حضور نداشته باشید. این بحث‌ها شائبه ایجاد می‌کند که مبادا تقسیم منافع کرده‌اند. قصد آنها این است که بدون حضور ایران، منطقه را به آشوب بکشانند اما ایران تحت زعامت و رهبری آیت‌الله خامنه‌ای هرگز این‌اجازه را به آنها نمی‌دهد.