اولین نسخه رتبه‌بندی وب‌سایت‌های دانشگاهی جهان در ۲۰۱۸ منتشر شد / رشد ۹۳ پله‌ای واحد علوم و تحقیقات در رنک جهانی / کدام دانشگاه‌ها حائز بیشترین رشد هستند

۰۷ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۱:۱۷ کد : ۹۲۸۶ اخبار تصویری

نسخه جولای ۲۰۱۸ رتبه‌بندی وبومتریک حاکی از رشد ۹۳ پله‌ای واحد علوم و تحقیقات در رنک جهانی است.

بر اساس نسخه جولای ۲۰۱۸ رتبه‌بندی وبومتریک که اولین نسخه این رتبه‌بندی در سال جدید میلادی است، وب‌سایت دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد، ماساچوست، برکلی، واشنگتن، میشیگان، آکسفورد، کرنل، کلمبیا و پنسیلوانیا به ترتیب در جایگاه ۱۰ وب‌سایت نخست دانشگاهی در بین وب‌سایت‌های دانشگاه‌های جهان قرار گرفتند.

بررسی وضعیت جایگاه وب‌سایت دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه‌بندی حاکیست که ۲۰ دانشگاه نخست که در آخرین رتبه‌بندی ۲۰۱۷ وبومتریکس، در بین دانشگاه‌های ایران صدرنشین بودند، همچنان جزو ۲۰ دانشگاه اول کشور قرار دارند اما جایگاه ملی برخی از آنها در رتبه‌بندی جدید تغییر کرده است.

این دانشگاه‌ها بر اساس اولین رتبه‌بندی وبومتریک در سال ۲۰۱۸ به ترتیب عبارت هستند: تهران، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، علوم پزشکی شهیدبهشتی، شیراز، شهید بهشتی، واحد مشهد دانشگاه آزاد اسلامی، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی شیراز، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تبریز، علوم پزشکی اصقهان، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، علوم پزشکی تبریز و اصفهان.

رتبه وب‌سایت دانشگاه در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های ایران (اولین نسخه وبومتریک در ۲۰۱۸)

رتبه وب‌سایت دانشگاه در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های ایران (آخرین نسخه وبومتریک در ۲۰۱۷)

دانشگاه

دامنه

رتبه وب‌سایت دانشگاه در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های جهان
(اولین نسخه وبومتریک در ۲۰۱۸)

رتبه وب‌سایت دانشگاه در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های جهان
(آخرین نسخه وبومتریک در ۲۰۱۷)

میزان جهش یا افول وب‌سایت دانشگاه در ۲۰۱۸ نسبت به ۲۰۱۷ در بین وب‌سایت‌های دانشگاهی جهان

میزان جهش یا افول وب‌سایت دانشگاه در ۲۰۱۸ نسبت به ۲۰۱۷ در بین وب‌سایت‌های دانشگاهی ایران

تهران

ui.ac.ir

۱۲۷ پله رشد

بدون تغییر

مطالعه وضعیت ۲۰ دانشگاه اول ایران در اولین رتبه‌بندی وبومتریک در ۲۰۱۸ و مقایسه آن با نتایج آخرین رتبه‌بندی وبومتریک در ۲۰۱۷ نشان می‌دهد:

دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، فردوسی مشهد، علوم پزشکی شهیدبهشتی، شیراز، شهیدبهشتی، علوم پزشکی اصفهان و اصفهان جزو دانشگاه‌هایی هستند که وب‌سایت‌هایشان رتبه خود را بدون تغییر در بین دانشگاه‌های ایرانی حفظ کرده‌اند.

دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از یک پله رشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد از دو پله رشد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سه پله رشد در بین وب‌سایت‌های ایرانی برخوردار بوده‌اند.

بر همین اساس، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی تبریز و تبریز با یک پله افت و دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، علوم پزشکی شیراز و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با دو پله افت در بین وب‌سایت‌های ایرانی مواجه بوده‌اند.

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی که از رتبه نوزدهم دانشگاه‌های ایران در وبومتریک (۲۰۱۷) به رتبه هجدهم در بین دانشگاه‌های ایران بر اساس جدیدترین رتبه‌بندی وبومتریک دست پیدا کرده است، در بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جایگاه دوم پس از واحد مشهد قرار دارد.

بر طبق این گزارش، دانشگاه اصفهان با ۱۲۷ پله رشد، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با ۹۸ پله رشد و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با ۹۳ پله رشد در رنک جهانی، حائز بیشترین میزان رشد بین ۲۰ دانشگاه نخست ایران بر اساس رتبه‌بندی وبومتریک هستند.

تهیه و تنظیم: نیما شایان