پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت

۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۷ کد : ۱۴۱۲۲ اخبار

‎‏پروفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار علمی ایران که به "پدر علم کویرشناسی" شهرت داشت، در سن ۹۰ سالگی درگذشت. وی از بنیانگذاران گروه جغرافیا در واحد علوم و تحقیقات و تا سال ۹۶ به تدریس در دانشکده ادبیات و علوم انسانی مشغول بودند. تخصص، تعهد و اخلاق استادی پروفسور کردوانی او را چهره ماندگار جغرافیا و محبوب دانشجویان کرده بود.
پروفسور کردوانی در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد،  تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت نمود.

‎در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت. او سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.

وی مدیرکل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سالهای ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.

‎وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب نمود.

‎سالها با شور و هیجان در هر مجال و بر هر منبری از ‎بی‌آبی ایران گفت، از تمام شدنِ ایران، از غیرقابل زیست شدن ایران به واسطه‌ی خشکسالی....

‎روحش شاد...یادش ماندگار