سرعت گرفتن حرکت واحد علوم و تحقیقات به سوی اقتصاد دانش بنیان

۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۱ کد : ۱۴۱۸۰ اخبار
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با شرکت دانش بنیان آراز طیف پلاسما در زمینه امحای پسماند های خطرناک به روش پلاسمایی قرارداد همکاری منعقد کرد

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، یکی از طرح های ملی که با موفقیت در واحد علوم و تحقیقات به پایان رسیده است، امحاء پسماند های خطرناک (مانند پسماند بیمارستانی) با فناوری پلاسمای حرارتی می‌باشد. این امر در نتیجه سالها تلاش مستمر محققین مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، حمایتهای مجموعه دانشگاه و معاونت علمی ریاست جمهوری به ثمر رسیده است.
به منظور بهره‌برداری و ارائه خدمات، این سامانه طی قراردادی به پژوهشگران و سازندگان آن در قالب یک شرکت دانش بنیان واگذار شده است. پسماندهای خطرناک شیمیایی و دارویی بطور مطمئن با این تکنولوژی می‌تواند امحاء شود.

لازم به ذکر است این فناوری می تواند برای امحاء ویال های واکسن های کرونا نیز به کار برده شود. برنامه این شرکت توسعه این محصول در سایر بیمارستانها و مراکز درمانی کشور می‌باشد. این محصول همچنین می‌تواند برای امحاء پسماند های خطرناک صنعتی نیز به کار برده شود.

با توجه به شرایط بوجود آمده ناشی از بیماری کووید 19 و نیاز مراکز درمانی به امحای ایمن زباله های بیمارستانی، ویژگیهای منحصر به فرد فناوری موجود عدم نیاز به تفکیک زباله، امحای کامل پسماندهای خطرناک بیمارستانی (شامل پسماندهای شیمیایی و دارویی) و پاک ترین روش از نظر تولید آلاینده‌های زیست محیطی می‌باشد.

لازم به یادآوری است قیمت نمونه خارجی برای یک سامانه یک تن در روز با فرض عدم وجود تحریم بین هفتصد هزار تا یک میلیون دلار می‌باشد که با توجه به بومی سازی یکصد درصدی تجهیزات، هزینه ساخت چنین سامانه‌ای بسیار کمتر از نمونه خارجی آن است.