توسعه همکاری‌های واحد علوم و تحقیقات با مرکز ذخائر ژنتیکی و زیستی کشور

۳۰ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۰ کد : ۱۴۴۳۳ اخبار
رئیس دانشکده علوم‌تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و در راستای توسعه  همکاری‌های مشترک، از مرکز ذخائر ژنتیکی و زیستی کشور بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم وتحقیقات، در حاشیه این بازدید، دکتر سید مجید تولیت رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با تشریح ماموریت‌ها و دستاوردهای این مرکز گفت: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در دهه دوم فعالیت خود قرار دارد و سعی بر این است متناسب با زیر ساخت‌ها و استانداردهای ایجاد شده بر موضوعات مرتبط با بهره‌برداری از ذخایر ژنتیکی تمرکز شود. بر همین اساس راهبردهایی چون ایجاد کلکسیون‌های کاربردی و انجام طرح‌های فناورانه در حوزه گیاهی، سلولی و میکروبی مورد توجه قرار دارد.
همچنین در حاشیه این بازدید دکتر رضا آذربایجانی معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران  به نحوه شکل‌گیری، اقدامات صورت گرفته در زمینه ایجاد زیر‌ساخت‌ها، جمع‌آوری و شناسایی نمونه‌های زیستی و کلکسیون‌های فعال اشاره کرد و به ارائه توضیحاتی در خصوص چگونگی نگهداری این نمونه‌ها با استفاده از 16 روش منطبق با استانداردهای جهانی در چهار حوزه فعالیتی این مرکز پرداخت.
دکتر آذربایجانی در این بازدید در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه تثبیت جایگاه و ماموریت این مرکز در حوزه امنیت غذایی، امنیت سلامت و امنیت اقتصادی و دستاوردهای حاصل شده در این حوزه توضیحاتی ارایه کرد.
دکتر امیراقبال خواجه‌رحیمی رییس دانشکده دامپزشکی واحد علوم تحقیقات نیز در این بازدید گفت: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در طی مدت کوتاه فعالیت خود، رشد خیلی خوبی داشته است. با توجه به زمینه‌های موجود، نیاز است همکاری و ارتباط موثر بین این واحد دانشگاهی با این مرکز به ویژه در زمینه آبزیان و ذخایر ماهیان بومی شکل بگیرد.
وی بر بهره‌گیری از فرصت مطالعاتی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، برگزاری  نشست‌های تخصصی در زمینه آبزیان و تعریف پروژه‌های مشترک در جهت گسترش همکاری‌های دو جانبه تاکید کرد.