همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد

۰۱ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۳ کد : ۱۴۴۳۹ اخبار
همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی با حضور دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سالن همایش کتابخانه زنده‌یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
در این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر جواد علمائی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، دکتر علاءالدین بروجردی معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر، دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر جمشید صباغ‌زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات و برخی از اندیشمندان و محققان به صورت حضوری و مجازی حضور داشتند.
دکتر طهرانچی: همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی یک جریان فکری به صورت گفتمان‌سازی در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرد
دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این همایش، گفت: همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی یک جریان فکری به صورت گفتمان‌سازی در بدنه کشور و خصوصاً بدنه دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرد که شایسته قدردانی است.
وی با تأکید بر اینکه تمدن نوین اسلامی موضوعی بسیار مهم است، اظهار داشت: اهمیت این موضوع به حدی است که مقام معظم رهبری آن را به عنوان مهم‌ترین سؤال پیش روی دانشگاهیان کشور قرار داده‌اند. رهبر معظم انقلاب می فرمایند «دانشگاه های ما باید با تکیه بر میراث گذشتگان و تجربه گران‌سنگ انقلاب اسلامی، با سرآمدی در علم و آفرینش علمی، مقدمه‌ساز تمدن نوین اسلامی باشند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: آنچه در خلقت الهی وجود دارد و خداوند آن را خلق کرده و ما با آن مواجه هستیم، یک نکته بسیار مهم دارد و آن این است که شناخت رمز این خلقت، آن چیزی است که علم را از درون خود متولد کرده و بررسی در آفاق و انفس برای ما چیزی پدید آورده که به آن علم می گوییم.
دکتر طهرانچی در ادامه گفت: ما یک بار توانستیم رهبری علم جهانی را از غرب به شرق منتقل کنیم، اما مجموعه حوادثی که پس از آن رخ داد، باعث شد رهبری علم جهانی از شرق به مغرب زمین کوچ کرده و در آنجا با بنیان های فلسفی و نگاه فلسفی غرب رشد کند.
وی تاکید کرد: بدون شک رویکرد ما به تمدن نوین اسلامی باید با یک همانندسازی و درک شرایط گذشته همراه باشد تا بتوانیم راهی پیدا کنیم که با سرآمدی در علم و آفرینش علمی مسیر جدیدی را آغاز کنیم.
دکتر طهرانچی در ادامه، به ارائه یک مقاله علمی درخصوص علوم طبیعی و حکمت اسلامی پرداخت و تأکید کرد: تنها علوم انسانی نیازمند این نیست که با حکمت اسلامی به آن نگاه شود، بلکه علوم طبیعی نیز باید با حکمت اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر خسروپناه: همایش حکمت اسلامی به دنبال تولید علم است
دکتر خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش گفت: همایش حکمت اسلامی به دنبال تولید علم است. این همایش برگرفته از سند تأسیس معاونت علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد اسلامی است. سند تأسیس معاونت علوم انسانی و هنر بر محور تعالی علوم انسانی و هنر است و منظور ما از تعالی، روزآمدی، بومی‌سازی و حکمی سازی است.
وی با بیان اینکه حکمت هم از سنخ دانش و هم از سنخ عمل است، اظهار داشت: حکمت فقط فلسفه نیست که دانش مبنایی باشد. علوم پایه، انسانی، پزشکی و مهندسی هم می تواند حکمت باشد. از خداشناسی تا طبیعت شناسی حکمت است. حکمت دانش و عمل مبتنی بر عقل و علم و دستاوردش عزت، بلند مرتبگی و ستودگی است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علومی که با حکمت پیوند ندارد را علم نافع نمی دانیم. علم نافع باید علم حکمی باشد. حکمت یک ضرورت است و حکمی سازی علوم یک بایسته قلبی است. اگر بخواهیم سخن ما را غربی ها بشنوند،  راهی جز حکمی سازی علوم نداریم.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی،  تصریح کرد: در این همایش بیش از یک هزار و ۲۰۰ چکیده و بیش از ۸۰۰ مقاله دریافت شده است. از این تعداد حدود ۵۷۳ مقاله پذیرش و تأیید شده و ۱۰۰ مقاله برگزیده در ۱۳ پنل تخصصی ارائه شده و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. مقاله‌های برگزیده شده در سایت‌های سیلیویکیا، Sid، با همایش، کنفرانس یاب و ISC نمایه می‌شوند.
همچنین در این همایش دکتر حسین کلانتری دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی معماری و شهرسازی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن خیری دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی جامعه‌شناسی، دکتر کیوان کاکابرایی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی روان‌شناسی، دکتر فاطمه حمیدی فر دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی تعلیم و تربیت، دکتر علیرضا بیابان نورد دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی، دکتر زهرا فرشادفر دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی علوم اقتصادی، دکتر احسان ساده دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی مدیریت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مسعود راعی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی فقه و حقوق، دکتر خدیجه ذوالقدر دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی خانواده، دکتر نسیم مجیدی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی، دکتر ابوالفضل داودی رکن‌آبادی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی هنر و دکتر فاطمه عزیزمحمدی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبان‌شناسی به ارائه گزارش از کمیسیون های تخصصی پرداختند.
در همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی از کتاب «فلسفه علم، فناوری و جامعه» با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد.
همچنین از برگزیدگان این همایش با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر به عمل آمد که اسامی آنان به شرح زیر است:

عنوان مقاله

نویسنده مسئول

1

بررسی خطاهای شناختی و رفتاری انسان در قرآن با تاکید بر کاربست آنها در خدمات روانشناختی

محسن جدیدی

2

ارزیابی فضیلت همدلی بر مبنای محور اساسی آن نزد خدای حکیم

اعظم اعتمادی فرد

3

حکمت اسلامی و تعالی تعلیم و تربیت با محوریت تعلیم و تربیت تمدن ساز

علیرضا عراقیه