نشریه بین المللی علوم و تکنولو‍ژی محیط زیست  واحد علوم و تحقیقات به بزرگ ترین شاخص تاثیر (Impact Factor) در خاورمیانه دست یافت

۱۴ تیر ۱۳۹۰ | ۰۴:۵۶ کد : ۲۹۱ اخبار
این نشریه از دی ماه 1390به عضویت انتشارات علمی بین المللی SPRINGER  نائل ...

نشریه بین المللی علوم و تکنولو‍ژی محیط زیست  (IJEST) واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به بزرگ ترین شاخص تاثیر (Impact Factor)  در کلیه رشته های دانشگاهی دست یافت.همچنین این نشریه از دی ماه 1390 به عضویت انتشارات علمی بین المللی SPRINGER  نائل می شود.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات برای دومین سال پیاپی، نشریه بین المللی علوم و تکنولو‍ژی محیط زیست (IJEST) که توسط این واحد ،  مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی و انجمن متخصصان محیط زیست کشور به چاپ می‌رسد، موفق به اخذ بزرگ ترین  شاخص تاثیر (Impact Factor)  در کلیه رشته های دانشگاهی کشور و خاورمیانه دست یافت.

دکتر مجید عباسپور رییس مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی و مدیر مسئول نشریه  IJEST گفت: این نشریه دارای قدمت 8 ساله است که تاکنون به موقع به چاپ رسیده است و به لحاظ شاخص تاثیر    (Impact Factor)  در رده اول کشور معادل 157/3 قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ارتقاء علمی این نشریه از جانب مرکز (ISI) Thomson Reuters نشان دهنده برتری و به استاندارد در آمدن این نشریه در مقیاس جهانی است، لذا این افتخاری بزرگ برای جامعه علمی کشور ایران محسوب می شود.

به گفته مدیر مسئول نشریه  IJEST  ، کمپانی Thomson Reuters مجلاتی را اندکس کرده و سپس به آنها درجه و اعتبار   IF می دهد که در سطح بین المللی فاقد هرگونه نقصی باشند و  برای آنان در سطوح جهانی اعتبار آور باشد.

دکتر مجید عباسپورگفت: شاخص تاثیر    (Impact Factor)  این نشریه در سال گذشته معادل 417/1 را کسب کرد که این رقم نیز در سال گذشته نیز در رده اول در کشور قرار داشت. نشریه IJEST  با پشتیبانی علمی و مالی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،  مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی و انجمن متخصصان محیط زیست کشور به چاپ می‌رسد.

وی با بیان این مطلب که ارتقاء قابل توجه این نشریه در سطح جهانی موجب شده است که از سراسر دنیا مقالات علمی معتبر از طرف متخصصین دانشگاه های دنیا به این مجله سرازیر شود تصریح کرد: تاکنون بیش از 3500 مقاله در صف داوری و انتخاب قرار دارند. این در حالی است که نشریه در سطوح بین المللی بیشتر عرضه و شناخته خواهد شد و در نتیجه این اقدام تاثیر بالائی در ارتقاء شاخص تاثیر نشریه خواهد گذاشت.

دکتر جعفر نوری سردبیر این نشریه با بیان این که نشریه IJEST  از سال 2004 چاپ می‌شود، تصریح کرد: مجله IJEST  به صورت فصلنامه چاپ می‌شود که در شماره‌های نخست آن 10 مقاله در هر شماره چاپ می‌شد و بتدریج 12، 14،‌   16  و هم اکنون به دلیل استقبال نویسندگان از سراسر دنیا به 20  تعداد مقاله بالغ شده است.

وی ادامه داد: در این نشریه تاکنون  496  مقاله به چاپ رسیده است و در 85  پایگاه اطلاعاتی در سطح جهان  اندکس شده است. این ارقام در هیچیک از نشریات داخلی و منطقه ای سابقه نداشته است.

وی با بیان این که این نشریه از زمان انتشار نخستین شماره در اکثر پایگاه اطلاعات علمی دنیا نمایه شده است گفت: یکی از دلایل این امر، رعایت استانداردهای بین‌المللی از نخستین شماره نشریه و دیگری وجود بهترین متخصصین زیست محیطی دنیا در مسوولیت‌های مختلف این مجله در راستای هیات تحریریه و هیات مشاوران و داوران برجسته جهانی بوده است. اعضاء هیات تحریریه این نشریه هم اکنون به تعداد 35 نفر هستند که بیش از 80 درصد  آنها از میان متخصصین بین المللی برگزیده شده اند که در تخصص های ویژه خویش از میان برجسته ترین اعضاء هیات علمی دانشگاه های جهان و در سطح اساتید بنام انتخاب شده اند.

دکتر جعفر نوری  با بیان این مطلب که اکثر این افراد برجسته فقط در صورتی مایل به عضویت در چنین نشریاتی خواهند شد که نشریه از غناء علمی و نمایه های مقبول همانند  ISI  برخوردار باشد و از طرفی ویژگی بین المللی آنان نیز در این راستا حفظ و حراست شود گفت:هم اکنون بطور مثال بسیاری از مجلات مجهول که حتی خود را منتصب  به کشورهای پیشرفته علمی جهانی همچون آمریکا و کانادا می دانند، فاقد اعضاء هیات تحریریه برجسته هستند. لذا افراد برجسته علمی مایل به عضویت در اینگونه ژورنال ها که قارچ مانند رشد کاذب دارند،  نیستند.

به گفته‌ وی، شناخته شده بودن علوم و فنون محیط زیست هم اکنون در ایران و جهان یکی دیگر از دلایل این رشد مجلات دارای اعتبار همچون IJEST   بوده است؛ به طوری که سهم محیط زیست در تولید علم ایران و جهان هم اکنون نقش به سزائی را ایفاء می کند.

دکتر جعفر نوری خاطرنشان کرد: نشریه بین المللی علوم و تکنولو‍ژی محیط زیست (IJEST)  با سابقه هشت ساله، از بسیاری از نشریات دنیا با سابقه ده‌ها ساله شناخته شده تر شده است. این شاخص را به سهولت در سایت JCR می توان ملاحظه کرد.

دکتر نوری تصریح کرد: علت موفقیت این نشریه، نشانگر تلاش و احاطه دست اندرکاران در جذب مقالات ارزنده، ورود به نمایه های پایگاه های اطلاعاتی معتبر جهانی و داوری های  بهینه بوده است.

وی با بیان این که تعداد ارجاعات به مجله و مقاله در حال زیاد شدن است گفت: تا کنون 1400 ارجاع به مقالات نشریه شده است و خوشبختانه نشریه دارای  h-index = 23  است که در سطح نشریات کشور و خاورمیانه در ردیف اول قرار دارد. این بدین معنی است که به 23 مقاله برتر نشریه، بیش از 23 بار ارجاع داده شده است.